Meniu Închide

POLIAutoFest – 19-21 mai 2023

Campusul UPB se transformă în cea mai spectaculoasă expoziție de automobile!

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Facultatea de Transporturi, prezintă cele mai noi și provocatoare concepte, inițiative și realizări din industria auto și a tehnologiilor conexe.

Timp de 3 zile, lumea autovehiculelor istorice se va întâlni cu transportul viitorului, iar participanții vor avea șansa să călătorească prin fascinantul univers automobilistic.

Conferințe de specialitate, evenimente de tip entertainment, concursuri, workshop-uri tematice, demonstrații auto, expoziții și tehnologii – toate se îmbină perfect la POLI AutoFEST.


PoliFest – 20-22 aprilie 2023 UPB


InnoHACK

Facultatea de Transporturi a participat în perioada 11-13 noiembrie 2022 la #Innohack EELISA Unfolds, un hackathon organizat de Universitatea POLITEHNICA din București pentru a sprijini ecosistemul de inovare și antreprenoriat în cadrul partenerilor EELISA.
Echipa formată din studenți ai departamentelor Autovehicule Rutiere, Transporturi, Trafic și Logistică și Electronică și Telecomenzi in Transporturi au concurat la categoria #Transport și #Orase #Inteligente cu 3 teme.
Bianca Tănase
Alexandru Bota
Denis Codroiu
Valentina Radu
Slăniceanu George
Stere Gabriel
Radu Cristian
Buchidau Mihai
Filip Andrei
Alecu Alin
Ioniță Andrei
Niculescu Rareș
Tănăsescu Vlad
Mălăescu Narcis
Stoian Alin
Lamba Michel-Adrian
Șipa Magdiel

POLI AUTOFEST 20– 22 Mai 2022

Transformăm campusul UPB într-o mare expoziție auto

Peste 10.000 mp pentru autovehicule, echipamente și tehnologii. Vehicule istorice și de colecție. Soluții de mobilitate și logistică. Conferințe, seminarii și dezbateri. Automobile de competiție. Demonstrații de drift. Pe parcursul celor 3 zile dedicate festivalului, vor fi prezentate trendurile industriei, mărci și modele auto, soluții de mobilitate și logistică, echipamente și procese, precum și perspectivele automobilului.

De ce la UPB?

Pentru că Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România iar Facultatea de Transporturi derulează anual studii de licență, de Master și Doctorale pentru 5.000 de studenți si absolvenți ingineri în domeniile Autovehicule Rutiere, Transporturi, Trafic și Logistică, Telecomenzi și Electronică în Transporturi, Material Rulant de Cale Ferată.

 

Petreceți câteva ore printre automobile în parcul și campusul UPB. Iar cei mai tineri dintre vizitatori, poate, vor avea o perspectivă a viitorului lor de viață și de carieră.

ORGANIZAT DE

https://autofest.upb.ro/

Brosura eveniment POLIAUTOFEST


poli_fest

După 2 ani de pandemie, Universitatea POLITEHNICA din București își redeschide porțile pentru a se prezenta în fața studenților și a noilor generații.

Vor fi alături de noi reprezentanții Facultății de Transporturi, reprezentanți ai asociației studențești și ai companiilor.

Vor fi organizate concursuri, prezentări, sesiuni de întrebări și răspunsuri despre preadmitere/admitere.

Primul Festival Educațional organizat cu prezență fizică, după ridicarea restricțiilor, pentru viitorii studenți.

Ghidul candidatului la admitere -Facultatea de Transporturi

POLIFEST a reprezentat un alt fel de contact, o altfel de abordare și deschidere față de elevi și studenți si față de mediul economic și social. Manifestarea a reprezentat, încă de la prima ediție, un real succes, atât ca participare, cât și din punct de vedere al conținutului său, concretizat prin elaborarea unor protocoale de colaborare în domeniul educațional și al activității de cercetare.

Evenimentul se dorește a fi dedicat atât colaborării dintre mediul academic și cel socio-economic, cât și cel mai mare târg de prezentare a ofertei educaționale a unei universități. Având la bază prestigiul universității noastre și oferta educațională diversă, demonstrate prin competențele absolvenților noștri, în acord cu cerințele pieței muncii actuale, ne dorim ca și prin intermediul acestui eveniment să facilităm legatura dintre studenții universității noastre și mediul socio-economic, în scopul unei inserții cât mai adecvate a acestora pe piața muncii.

Zilele Feroviare – Facultatea de TRANSPORTURI – UPB – 22-24 martie 2022

Summit-ul Zilele Feroviare este cea mai mare și relevantă conferință și expoziție feroviară din România: sute de profesioniști si lideri de piață din domeniu participă an de an la Zilele Feroviare, într-un eveniment cu tradiție și rezonanță în industria de profil din România.

Cea de-a XVI-a ediție a Zilelor Feroviare va reuni 350 de reprezentanți ai căii ferate și ai serviciilor auxiliare – companii, specialiști și autorități – într-un eveniment care include o expoziție specializată, precum și multe sesiuni de networking.

Cu prilejul întâlnirilor și discuțiilor dintre profesioniști, experți, membri ai industriei feroviare și factori de decizie din domeniul feroviar veți avea posibilitatea să aflați într-un context relaxat și informal ultimele noutăți și tendințe, atât din Romania, cât și din străinătate.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Transporturi – Universitatea POLITEHNICA București și Club Feroviar , cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România (AIF).

Program eveniment

ANIVERSAREA A 62 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA FACULTĂȚII DE TRANSPORTURI

Sunt 62 de ani de când a început povestea Facultății de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica din București, iar drumul nu a fost mereu uşor. Spre cinstea tuturor celor care au onorat-o, dascăli și studenţi, fiecare a contribuit cu entuziasm, competență și dăruire, la înălțarea edificiului modern al facultății noastre de astăzi.

Munca înfăptuită de acești oameni extraordinari s-a materializat în generațiile de studenți pe care facultatea i-a pregătit să facă performanță în societatea românească şi nu numai, dar şi în performanțele corpului profesoral, care se ridică astăzi la standarde internaționale.

Evenimentul festiv a însemnat nu numai marcarea celor 62 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Transporturi, ci şi inaugurarea Sălii de Consiliu a Facultății de Transporturi.

Memento: în 1948 se înființa Facultatea de Căi Ferate.
Un an mai târziu se înființa Institutul de Căi Ferate, iar în 1953, în cadrul Facultății de Electronică, funcționa Catedra şi Specializarea Centralizări şi Semnalizări Feroviare.
În anul 1959, Institutul de Căi Ferate s-a unit cu Institutul Politehnic București și astfel a fost fondată Facultatea de Transporturi.

Momentul a fost marcat de prezenta domnului rector – Mihnea COSTOIU si a Presedintelui Senatului UPB – Tudor PRISECARU

In cadrul evenimentului s-au inmânat Diplome de Excelență personalităților care au marcat istoria Facultății.

Prof.dr.ing. Șerban RAICU
Prof.dr.ing. Corneliu Mihail ALEXANDRESCU
Conf.dr.ing. Alexandru NEAGU
Prof.dr.ing. Eugen NEGRUȘ
Prof.dr.ing. Grigore DANCIU
Prof.dr.ing. Cristian ANDREESCU
Prof.dr.ing. Ioan TĂNĂSUICĂ
Prof.dr.ing. Decebal FARINI
Prof.dr.ing. Gheorghe FRAȚILĂ
Prof.dr.ing. Ioan SEBEȘAN
In memoriam
Prof.dr.ing.mat. Iulian BĂDESCU

Au fost prezenți și premiați si partenerii traditionali ai Facultății – BOSCH, ALSTOM, DB SCHENKER si THALES.

Au mai fost premiati cu Diplome de Excelenta si studentii care au obținut rezultate remarcabile la
Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2021.
Stud. Alexandru Ancuța
Stud. Ioana-Izabela Dihoru
Stud. Maria-Alexandra Dobre
Stud. Victor-Valentin Stoica

A fost premiată tot cu Diploma de Excelență și Asociația Studenților din Facultatea de Transporturi pentru
implicarea activă în toate proiectele studențești propuse de Facultate.