Anunțuri
Facultatea Transporturi oferă studenților posibilitatea de cazare în căminele P1, P8, P9 și P18 din Complexul Studențesc Regie, situat în Splaiul Independentei, nr. 290, sector 6, București,
În căminul P1 sunt disponibile 6 locuri care se vor atribuii studenților la licență și master (licență din anii II, III sau IV /master anul I si anul II) cu rezultate școlare foarte bune, în funcție de media generală a anului anterior de studii.
În căminul P8 se vor caza studente.
Studenții din anul I licență se cazează cu prioritate în căminul P18 la parter și la etajul I.
Atenție! Studenții care în anul anterior au fost cazați în alte locuri (camere/cămine) decât cele repartizate Facultății Transporturi nu au garanția că își vor păstra aceleași locuri de cazare. Disponibilitatea acestora depinde strict de facultatea de care aparțin.
Comisia de cazare a Facultății Transporturi analizează fiecare cerere de cazare din partea studenților și aplică următoarele principii și criterii.
Studenții care au avut abateri disciplinare nu au prioritate la cazare.
Principiul general aplicat la cazarea studenților este CONTINUITATEA ÎN CAMERĂ.
Observație! CONTINUITATEA ÎN CAMERĂ nu se aplică locurilor de cazare din căminul P18, parter și etajul I.
Cu excepția studenților din anul I licență, anul I masterat, anul I doctorat și a celor care vin la Facultatea de Transporturi prin transfer, vor fi luate în considerare DOAR cererile de cazare efectuate pe website http://studenti.pub.ro până la data de 7.09.2025.
Principiu general: toți studenții Facultății de Transporturi care au dreptul conform regulamentului să primească loc de cazare vor primi un loc de cazare.
Studenții cazați în luna iulie (licență anul I și master anul I) se pot duce cu contractul de cazare direct la cămin.
Criteriile pentru repartizarea locurilor de cazare sunt:
ANUL I – Licență
- Primul criteriu este media obținută la examenul de bacalaureat.
- Al doilea criteriu este media la matematică a anilor de liceu.
ANII II, III și IV – Licență
- Primul criteriu este numărul total de puncte credit obligatorii acumulate.
- Al doilea criteriu este media generală a anului anterior de studii.
ANUL I – Master
- Primul criteriu este media examenului de admitere.
- Al doilea criteriu este media examenului de licență.
ANUL II – Master
- Primul criteriu este numărul total de puncte credit obligatorii acumulate.
- Al doilea criteriu este media generală a primului an de studii.
Doctoranzi
DOAR pentru doctoranzii care au îndeplinite îndatoririle menționate în Regulamentul Studiilor Universitare de DOCTORAT, IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.
Ridicarea repartițiilor de cazare pentru anul universitar 2025-2026 se face la Facultatea de Transporturi RESPECTAND CU STRICTETE programul afișat.
Fiecare student/ă trebuie să se prezinte personal (sau prin împuternicit/ă NOTARIAL) pentru a-și ridica repartiția la cămin DOAR in ziua corespunzătoare anului de studiu in care urmează să intre în anul universitar 2025-2026 având asupra sa următoarele:
– carte de identitate (original + copie -pe copie să fie scris CITET numărul de telefon mobil al studentului/ei-)
– dovada plații, lei reprezentând chiria pentru luna octombrie;
-*** 0 lei reprezentand chiria pentru luna octombrie pentru:
Categoriile de studenți cazați și care se încadrează în categoriile prevăzute de Legea nr.199/2023, Contractului colectiv de muncă din învățământ, Legii nr.272/2004, HG nr. 844/2008 și OMEN nr.3130/2019 sunt scutiți de plată taxei de cazare. În aceste categorii intră: copiii de cadre didactice și didactice auxiliare aflați în activitate sau pensionați, bursierii statului român, studenții străini scutiți de plata taxelor de școlarizare, orfanii de un părinte sau de ambii părinți, copii din familii monoparentale.
Studenții cu dizabilități (handicap grav sau sever) vor benificia de reducere la plata regiei de cămin cu 50%, conform art.16 alin.(8) din Legea 448/2006, cu modificările și completările ulterioare.
Studenții cazați încadrați într-o categorie care beneficiază de gratuitate/reducere pentru plata taxei de cazare, conform prevederilor legale, se vor prezenta și cu următoarele documente în original la Comisia de cazare a facultății, care vor fi păstrate de către comisie:
- adeverinţă fiu cadru didactic/didactic auxiliar/pensionar cadru didactic, vizată de Inspectotatul Școlar Județean sau universitate;
- certificat de deces părinte/părinți;
- adeverinţă de handicap pentru persoanele în cauză (conform Legii 448/2006, art.16 alin.(8));
- adeverință de la centrul de plasament/certificate de deces;
- dovezi familie monoparentală.
Facultatea de Transporturi
Comisia de cazare
Absolvenţii care au susţinut examenul de diplomă în sesiunea iulie 2025 pot ridica adeverinţa de absolvire care ţine loc de diplomă de la secretariatul facultăţii, în perioada 07-25 iulie 2025, de luni până vineri, între orele 9,00-14,00.
Adeverinţele se ridică personal, în baza cărții de identitate sau de altcineva cu procură la notariat .
Absolenții care sunt admisi și înmatriculați la programele de master ale facultății de transporturi vor depune originalul adeverinței la dosarul de master.
Absolvenţii care au susţinut examenul de disertație în sesiunea iunie 2025 pot ridica adeverinţa de absolvire care ţine loc de diplomă de la secretariatul facultăţii, în perioada 07-25 iulie 2025, de luni până vineri, între orele 9:00-14:00.
Adeverinţele se ridică personal, în baza cărții de identitate sau de altcineva cu procură la notariat .
Toggle Content
Absolvenţii care au susţinut examenul de diplomă în sesiunile iulie/ septembrie 2024 și februarie 2025 pot ridica diploma de absolvire de la biroul eliberări acte din cladirea Rectorat, etaj 3, camera 307, începând cu data de 16 iunie 2025, de luni până vineri, între orele 9,00-13,00.
Actele se ridică personal, în baza cărtii de identitate sau de către o altă persoană, cu împuternicire notarială .
Absolvenţii din sesiunea FEBRUARIE 2025 trebuie să depună în original adeverința de absolvire.
După ridicarea diplomelor, absolvenții înscriși la Master, vor face copii după documente și vor preda la secretariat diploma de bacalaureat, diploma de licență și suplimentul acesteia, până cel târziu la începerea anului universitar 2025-2026.
Taxele de studiu se achită în urmatoarele conturi:
Taxa de refacere disciplină poate fi achitată în contul :
BCR: RO77RNCB0723000506250319- Pentru studenții declarați promovați, care la începutul anului universitar au avut maximum 2 restanțe din anii anteriori, 1 CST* = 50 lei;
BCR: RO77RNCB0723000506250319- Pentru studenții declarați promovați, care la începutul anului universitar au mai mult de 2 restanțe din anii anteriori, 1 CST* = 75 lei;
BCR: RO77RNCB0723000506250319- pentru studenții care repetă anul de studiu și pentru studenții reînmatriculați, 1 CST* = 100 lei.
Taxa de școlarizare pentru studentii admisi cu taxă , repetenti sau reîmatriculați cu taxă de școlarizare, poate fi achitată în unul din conturile:
BRD: RO97BRDE410SV98068754100
BCR: RO69RNCB0723000506250269
OBLIGATORIU se va menționa Numele si prenumele studentului, Facultatea Transporturi, scopul plății, (dacă plătitorul este o altă persoană decât studentul se va menționa pentru cine face plata).
Dovada plății va fi transmisă pe adresa transport@upb.ro sau pe adresa de mail a secretarei de an.
In e-mail-ul trimis se va specifica nulmele studentului grupa, sisciplinele pentru care s-a achitat refacerea sau Taxa scolarizare 2024-2025.
Termenele până la care se trimite dovada plății sunt
Pentru semestrul I- 11 octombrie 2024
Pentru semestrul II -15 ianuarie 2024
Sistem-de-taxe-scolare-2024-2025 (.pdf)
Taxe-administrative-2024-2025 (.pdf)
Lista studenti Tabara vara 2025 (.pdf)
Nr locuri tabără vară SC MODERN TASTE SRL – 21 locuri
Hotel Vraja Mării localitatea Costinești jud. Costinești
Seria IV (29.07-03.08.2025) – 10 locuri
Seria V (03.08-08.08.2025) – 11 locuri
PENTRU DECONTAREA ABONAMENTELOR ACHIZITIONATE ÎN ANUL UNIVERSITAR 2024-2025, , STUDENȚII POT PREZENTA LA SECRETARIATUL FACULTĂȚII URMĂTOARELE DOCUMENTE:
- CERERE TIP DECONTARE ABONAMENTE
- BORDEROU DOCUMENTE JUSTIFICATIVE DECONTARE(Anexa 1)
- Copie Xerox a cardului activ STB
- Bonuri fiscale în original , stampilate de catre STB(centrul de vânzare)
Pe pagina cu copia Xerox a cardului STB se vor copia și abonamentele transmise pentru decontare. Copiile trebuie să fie lizibile .
Pentru decont, fiecare student trebuie să aibă încărcat pe platforma studenti.pub.ro, contul IBAN personal valid .
Documentele se vor depune la secretariat, conform planificării următoare:
• Semestrul I, lunile octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie – în perioada : 15.01.2025 – 28.02.2025
• Semestrul al II – lea, lunile februarie, martie, aprilie, mai și iunie- în perioada : 01.06.2025 – 01.07.2025
Nu se decontează:
– Abonamentele din timpul vacanțelor de vară (excepție abonamentele studenților de anul III care au Practica după sesiunea de examene)
– Abonamente Metrorex sau abonamente integrate (transport suprafață + metrou sau transport suprafață + tren)
Decontarea se face după cum urmează:
- a) 90% din valoarea abonamentului, pentru studenții înmatriculați în anul curent al ciclurilor de studii de licență/master, indiferent de forma de finanțare a studiilor;
- b) 100% din valoarea abonamentului, pentru studenții orfani (de unul sau ambii părinți) sau proveniți din centre de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal.( se vor prezenta documente justificative)
”EURO 200” este un program prin care studenții din cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate din România, cu o vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit lunar de maximum 500 lei brut pe membru de familie , pot beneficia de un ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare.
Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro, eliberat sub forma unor bonuri valorice, pentru achiziţionarea unui calculator personal nou și se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
Pentru obținerea ajutorului aferent achiziționarii unui calculator in baza Legii nr. 269/2004, studenții completează o cerere conform modelului prevazut in anexa nr. 2 din cadrul Hotărârii Guvernului nr. 1294/2004 pe care o depun la secretariatul facultatii .
Pentru mai multe detalii vă rugăm să consultați următoarele documente:
1. Legea nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare
Depunerea cererilor se va face până la data de 16 mai 2025.
Cererile se transmit împreuna cu toate documentele solicitate, pe adresa de mail a Facultatii de Transporturi: transport@upb.ro sau pot fi depuse la secretariatul facultatii
Acte necesare:
- a) copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate al studentului;
- b) copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalți membri ai familiei;
- c) adeverință de la instituțiile/unitățile de învățământ din care să rezulte calitatea de elev sau student a celorlalți frați/surori;
- d) acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei
- e) declarație pe propria răspundere în sensul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul de 500 lei/membru de familie și că dispun de diferența de bani pentru achiziționarea unui calculator cu o configurație minimă standard;
Până la data de 6 iunie trebuie efectuată și Ancheta scocială.
Studenții care doresc ocuparea unui loc gratuit în taberele studențești pot depune cererea de solicitare(Anexa 4) , în perioada 05 mai-02 iunie 2025 pe adresa de mail transport@upb.ro sau pot depune cererea personal, la secretariatul facultății, în zilele lucrătoare, între orele 9-14.
Beneficiarii taberelor studențești sunt studenți care îndeplinesc cumulativ condițiile:
- Sunt inmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, la programul de studii de licență , masterat și doctorat
- Sunt studenți integraliști(respectiv au promovat examenele la toate disciplinele de studiu din anul anterior de scolarizare și au promovat examenele la toate disciplinele în sesiunea de iarna, în cazul studenților din anul I.(cap.II -Metodologia privind organizarea taberelor studențești)
- Sunt studenți în vârstă de până la 35 ani în conformitate cu prevederile art.2,alin.2 ,lit.a)din Legea tinerilor nr 350/2006
Studenții beneficiază de locuri gratuite în tabere , în limita locurilor repartizate , în funcție de rezultatele obținute la învățătură și de activitatea depusă la diverse manifestari culturale, artistice, știintifice, sportive sau de voluntariat , excepție făcând cazurile sociale.
Cererile semnate de student, pot fi însoțite de documente justificative care atestă implicarea studentului în activități extracurriculare sau încadrarea studentului în unul din cazurile sociale prevazute la Art. 5 , alin. 1, lit a din Regulamentul de acordare a taberelor studențești.
Pentru mai multe informații consultați “Metodologia privind organizarea taberelor studentești” afișată la avizierul facultății și pe site-ul Facultății de Transporturi
Metodologie Tabere studentesti 2025 MO Partea I nr. 1320
Calendar desfasurare TS 2025 1
Comisia de selecție și repartizare a cererilor pentru tabere studențești
Testul Aptis ESOL se susține pe computer și se va desfășura în universitate, conform următorului program:
📍 Centrul București: 5-9 mai 2025
detalii suplimentare, ne puteți contacta la adresa de e-mail international@upb.ro.
https://international.upb.ro/assets/docs/Aptis_Candidate_Guide_.pdf
Studentii anului IV licență și ai anului II master care au primit laptop de la Facultatea de Transporturi în cadrul programului „Educația ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri-dispozitive IT pentru e-educație” sunt așteptați la secretariatul facultății să depună laptop-ul, încărcătorul și stick-ul primit de la facultate, după următorul program:
Anul II Master -10-17 iunie, de luni până vineri, între orele 9-13
Anul IV Licența- 16-20 iunie, de luni până vineri, între orele 9-13
Acestea vor fi aduse în ambalajul laptop-ului .
Studenților anilor terminali care nu depun la timp laptop-urile nu li se va putea semna fișa de lichidare și nu vor putea susține examenul de diplomă/disertație .
Anunţ studenti.pub.ro
- STUDENŢII NU AU PERMISIUNEA DE A MODIFICA GRUPELE ÎN BAZA DE DATE studenti.pub.ro
- STUDENŢII ADMIŞI ÎN ANUL I SI II MASTER TREBUIE SĂ COMPLETEZE ÎN BAZA DE DATE CODUL IBAN ŞI BANCA LA CARE AU CARD PENTRU A LI SE PUTEA FACE DIFERITE PLĂŢI(BURSE, DECONTARI STB, ETC)
- STUDENŢII SUNT RUGAŢI SĂ ÎŞI VERIFICE SITUAŢIA NOTELOR PE STUDENTI.PUB.RO ŞI SĂ TRANSMITĂ EVENTUALELE ERORI LA SECRETARIAT SAU PE transport@upb.ro PÂNĂ CEL TÂRZIU LA DATA DE 30.09.2021
- STUDENŢII ÎNSCRIŞI ÎN ANUL UNIVERSITAR 2021-2022 AU OBLIGAŢIA SĂ SEMNEZE CONTRACTELE DE STUDII ŞI SĂ PREZINTE CHITANŢELE REPREZENTÂND TAXELE DE REFACERE DISCIPLINE SAU TAXĂ DE ŞCOLARIZARE LA TERMENELE STABILITE DE FACULTATE CE VOR FI AFIŞATE PE AVIZIERUL DE PE SITE-UL FACULTĂŢII.
- STUDENŢII ADMIŞI ÎN ANUL I AU OBLIGAŢIA CA CEL TÂRZIU LA 4 OCTOMBRIE 2021 SĂ DEPUNĂ LA SECRETARIAT DIPLOMA DE BACALAUREAT ÎN ORIGINAL (ÎN CAZ CĂ S-AU ÎNSCRIS CU ADEVERINŢA )